suvadashe
Arlói-tó
     
Menü
     
A TÓ TÖRTÉNETE
     
AZ EGYESÜLET VEZETÖSÉGE
     
HALFAUNA

(Kattints a képekre)

     
SEGÍTSÉG A HORGÁSZVIZSGÁHOZ
     
Látogatók száma
Indulás: 2015-08-02
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
SZABÁLYZAT

ARLÓI –TÓ HORGÁSZRENDJE
2020

Ellenőrzéskor a Horgászkártyát Állami Horgászjegyet a területi engedélyt,vagy napijegyet és a személy igazolványt is fel kell mutatni. A Suvadás HE. vezetőségi tagjai Horgász ellenőrzésre jogosultak. Ha szabálytalanságot tapasztalnak, feljelentést csak a halőrrel, vagy rendőrséggel közösen tehetnek.

1) Az Arlói tavon az országos Horgászrend előírásain túl az alábbi szabályok betartása kötelezőek.

2) A tavon horgászni a Suvadás Arlói Horgászegyesületnek azok a tagjai akik a tóra érvényes Éves Területi engedéllyel rendelkeznek időkorlátozás nélkül, a napijegyet válltó horgászok a napijegyen feltüntetett időben horgászhatnak .Éves Területi Engedélyt, csak a Suvadás HE tagjai válthatnak.
3) Az időszakos tilalmakról a tóparton elhelyezett hirdető táblákon lehet tájékozódni.
4) Engedély nélkül TILOS a tóparton lévő horgászhelyeket elfoglalni.
5) Stand szezonban (május 01. szeptember 01. ) a strandi partszakaszon, horgászni Tilos
ezen parton az éjszakai horgászat Tilos.
6) A tónál a nagyfokú beépítettség miatt a viták, veszekedések elkerülése érdekébe a horgászat megkezdése előtt szükséges a stég tulajdonosával egyeztetni. Egy kiépített horgászhelyen / stégen / csak egy napijegyes horgász horgászhat, azért hogy a tulajdonos is elférjen. A kompromisszum mindenkinek érdeke ezért kérjük megértésüket.
7) Éjszakai horgászat esetén a horgászhelyet kötelező kivilágítani, éjszaka horgászni csak a bedobott horgászbotok felügyelete mellett engedélyezett. A bedobott és felügyelet nélkül hagyott horgászbotokat az ellenőrök elkobozhatják és fegyelmi eljárást kezdeményezhetnek. Ponty tilalom alatt május 02-május 31. minden nemű éjszakai horgászat TILOS!
8) ELVIHETŐ HALMENNYISÉG. Éves területi engedéllyel rendelkező horgászok.
- Napi: 2db békés és 1 db ragadozó Vagy 2db ragadozó és 1 db békés
- Heti: 4 db békés és 2 db ragadozó 5 kg egyéb
- Éves: 30 db békés (ponty, amur ) 20 db ragadozó
Napijegyes horgászok
- 2 db békés 1 db ragadozó, vagy fordítva
- 3 kg egyéb
24 órás jeggyel:
- 3 db békés 2 db ragadozó, vagy fordítva
- 5 kg egyéb
Az ifi. horgászok ennek a felét vihetik el.
Az egyesület közgyűlésének döntése értelmében a 5 kg feletti ponty, amur példányokat mérlegelés, fényképezés után azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.

9) A tilalmi idők és méretkorlátozások az Országos előírások és törvények szerint. Ezen felül:A harcsa méretkorlátozása egész évben 60 cm Süllő 2020-évben 30.-cm-ről 40 cm-re változik.2020-ben a dévérkeszeg állomány megőrzése érdekében a tóból a 25 cm-nél nagyobb dévérkeszeg nem vihető el , visszakell engedni.
10) A tavon a csónak használata csak korlátozottan engedélyezett ( fárasztás, szabadítás, harcsázó szerelék behúzása ) csónakból való, horgászat, etetés TILOS!
11) A tavon etetés csak partról ( Csuzli, parittya , rakéta , stb. ) használatával engedélyezett, etető hajó használata is Tilos.
12) A kifogott hal faját, fogási idejét és megbecsült súlyát, ha megtartásra kerül a fogás után azonnal be kell írni a fogási naplóba. Ameddig nincs beírva a horgászatot folytatni tilos, a megtartott halak későbbi cseréje tilos.Tilos a megfogott halat más horgásznak átadni, hogy ő írja be a fogási naplójába. Szabálytalan a felkínált hal elfogadása is.
Ha a horgász megfogott és eltett a megengedett mennyiségű ( 2db )békés halat, a továbbiakban csak ragadozóra , vagy kizárólag úszós készséggel egyéb halra horgászhat.
13) A halgazdálkodásról és halvédelemről szóló 2013.évi CII. illetve a 133/2013 (XII.29.) VM rendelet értelmében az elvitelre szánt halak tárolását az alábbiak szerint rendeljük el.A megtartott halakat élve haltartó szákba kell tartani. Házba, sátorba, gépkocsiba csak az esetlegesen elpusztult halakat lehet elhelyezni, a horgászat befejezéséig, de max 48-óráig. A tóparton halpucolás TILOS! Kivéve azokat melyeket a helyszínen kívánunk elkészíteni elfogyasztani. Az elfogyasztásra szánt halból származó pikkelyt ill. hulladékot gondosan el kell takarítani és elszállítani, a partot és a vizet ezekkel szennyezni TILOS.
14) Kutya a tóparton csak szájkosárral lehet.
15) A horgászok kötelesek segíteni a halőrök munkáját, a horgász okmányok, a fogott halak a gépjárművek megmutatásával. Erről a ( Hhtv. 34.§ a, b bekezdése és a Vhr. 22. § ) rendelkezik.
16) A horgász bármilyen szabálytalanságot észlel köteles a halőrnek azonnal bejelenteni, hogy intézkedni tudjon. A bejelentés az alábbi telefonszámokon tehető meg.
Halőr: Kóczián Béla 06-30-5934664
Rendőrség:B.nádasd: 06-48-442002
Rendőrség:Ózd: 06-48-570070
Polgárőrség : 06-20-4730572
17) Az engedély illetve a napijegy megvásárlásával a horgász a házirendet tudomásul veszi. A szabályok ismeretének hiánya senkit nem mentesít a felelősségre vonás alól. A szabályok megsértése esetén az ellenőr az engedélyt azonnal bevonhatja.

Suvadás HE vezetősége

     
Óra
     
ÜZENŐFAL

 (Kattints a képre)

     
ESEMÉNYNAPTÁR

(Kattints a képre)

     
Képek a tóról

 

(Kattints a képre)

 

     
Hal telepítések

(Kattints a képre)

     
A nagy fogások

(Kattints a képre)

     
Törpeharcsa mentesítés
     
HORGÁSZVERSENY 2016.06.05.
     
Horgászverseny 2017
     

Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ